AED

Weet je dat er in Wageningen tientallen keren per jaar sprake is van een hartstilstand? En dat de overlevingskans vergroot wordt als er binnen 6 minuten een AED (Automatische Externe Defibrillator, een apparaat dat helpt bij reanimeren) en een burgerhulpverlener ter plaatse is? In onze buurtcirkel, 6 minuten rondom de Pootakkerweg, is nog geen AED aanwezig die 24/7 beschikbaar is. Onze buurt is een ‘witte vlek’ op de AED-dekkingskaart van Wageningen.

AED-actie Rondje Pootakkerweg is voltooid

Jodie Staphorst en Cécile van Wezel (wonend op Pootakkerweg 16 en 18) zijn samen met Stichting AED Wageningen een inzamelactie gestart om een AED in onze wijk bij elkaar te sparen. De aanschaf van een AED met buitenkast -inclusief installatie en 8 jaar onderhoud- kost € 2250,- ipv € 2450 euro vanwege een bijdragen van het Rabo Club Support. Dit bedrag is inmiddels bij elkaar gespaard.

Plek voor de AED

De AED is aangeschaft en kan zo spoedig mogelijk worden geïnstalleerd. Nu zoeken we nog een goede plek om de AED te plaatsen in de buurt van de Pootakkerweg. Wil je een muur van jouw huis of schuur beschikbaar stellen? Neem contact met ons op!

Cursus reanimatie
Na de installatie is de volgende stap om voldoende mensen in de buurt op te leiden die als hulpverlener kunnen worden opgeroepen zodra er iemand in de buurt 112 belt. Ook jij kan een hulpverlener worden. Bij de Stichting AED kun je je inschrijven voor de cursus Reanimatie en AED. Deze cursus kost € 42,50 en duurt 4 uur.

Heb je vragen? Bel of app gerust met Jodie of Cécile of kijk op www.aedwageningen.nl.

Jodie Staphorst (06 14388418)
Cécile van Wezel (06 46165700)